Blog: Blijf jezelf ontwikkelen

Of je nu op hoog niveau rijdt of net begint met het rijden van wedstrijden, op elk moment in je paardensportcarrière is het belangrijk om eens stil te staan bij je ontwikkeling.
Af en toe even een moment de tijd nemen om de balans op te maken. Waar sta je nu, waar wil je naar toe? Wat heb jij nodig én wat zou goed zijn voor je paard? Als je wedstrijden rijdt komt er zoveel bij kijken. Hoe houd je overzicht en focus? Focus op de zaken die er voor jou écht toe doen, je het gevoel geven dat je meer kunt dan je dacht en die jou laten stralen in de ring.
Als je leest over vrouwen in de zakenwereld, wordt weleens gesproken over een zogenaamd ‘glazen plafond’, een metafoor voor een onzichtbare barrière om topfuncties te krijgen. Dit glazen plafond ken ik. Door eerder te denken dat Z-dressuur het maximale was dat ik kon rijden, creëerde ik er onbewust zelf een. Tja, dan houd je ontwikkeling daar ook op hè… Wat je echt graag wilt bereiken óf wilt verbeteren, blijft dan ver weg. Herken je dat? Dat voelt niet fijn, toch?
Ervaar je dit ook wel eens en wil je hier eens met mij over sparren? Neem gerust contact met mij op!