Blog: Mijn 6 leerlijnen voor een succesvolle route naar de topsport

Samen met Christa Larmoyeur en Roland Hitze heb ik het programma voor het Talent Ontwikkeling Project en het Advanced Team van All About Dressage opgezet.
In het TOP team zitten ruiters tussen de 12 en 25 jaar. Een aantal ruiters heeft ambitie om door te stromen richting de kaders van de KNHS. De belangstelling om deel te nemen was groot. Vanuit de interesse en behoefte van verschillende ruiters is het Advanced Team ontstaan. Een begeleidingstraject voor ervaren ruiters boven 25 jaar. Ruiters die al veel successen hebben geboekt en Z2 dressuur of hoger hebben gereden.
Mijn aandeel in het traject is dat ik de ruiters gedurende het traject voorzie van coaching en persoonlijke begeleiding en ik het programma van beide trajecten heb opgezet.
Een aantal maanden geleden heb ik deze trajecten uitgebreid met nog twee trajecten. Alle 4 trajecten bestaan uit 6 leerlijnen (zie afbeelding).
Deze leerlijnen heb ik ontwikkeld vanuit de visie dat het belangrijk is plezier te hebben in wat je doet, te weten waar je naar toe wilt in de paardensport en een brede sport basis gaat je helpen om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Andere oplossingen te zien. Kennis en het trainen van vaardigheden in de dressuursport komen uiteraard ruimschoots aan bod naast het steeds beter (leren) kennen van jezelf.
Dit alles geeft een stabiele basis en zelfvertrouwen voor verdere ontwikkeling in de sport. Het leert je ook om te gaan met situaties die niet zo lopen als je had gehoopt.
Een aantal topsporters, wereldkampioenen en olympische atleten heeft hun medewerking toegezegd en leveren vanuit hun expertise een mooie bijdrage aan het programma. Alles begint echter met jouw eigen inzet en commitment.
Het totale plan heb ik een tijdje terug al gedeeld met de KNHS afdeling Topsport & Talentontwikkeling en zal na de zomer ook via All About Dressage online komen voor aanmelding.
Meer weten over mijn 6 leerlingen en de topsport route? Stuur me gerust een berichtje!