Coaching

Coaching

Het is als ruiter niet ongewoon om hobbels tegen te komen op weg naar sportief succes.  Naast alle rijtechnische aspecten in de training is het daarom belangrijk te werken aan je fysieke en mentale vaardigheden. Ervaar je veel spanning bij het rijden van wedstrijden? Vind jij het lastig om balans te vinden tussen het beoefenen van de paardensport, je studie/werk én privé…Stap even van het paard af en sta stil bij het pad dat je bewandelt. Een coachtraject kan je weer verder op weg helpen. 

Voor wie

Wij zijn er voor ruiters op elk niveau. Wat jouw persoonlijke doel ook is, wij helpen je een stap voorwaarts.  We begeleiden je een half jaar lang, persoonlijk en op maat. We zorgen ervoor dat je  ondersteuning krijgt bij de hindernissen die jij te nemen hebt om om de juiste balans te vinden en je eigen optimale prestatie neer te zetten.

Onze coachingsstijl

Bij Salva Paardensport vinden we het belangrijk om onze volle aandacht op jou te richten en jou te laten scoren. We werken vanuit de gedachte dat je nooit uitgeleerd bent en dat je jezelf altijd kan blijven ontwikkelen. We spelen hierin een ondersteunende rol. Je kunt gebruik maken van onze expertise, alle beschikbare tools en ons netwerk van deskundige professionals. We zullen geen oplossingen aandragen, maar jou begeleiden in het zoeken naar een eigen oplossing. Op deze manier kun je er honderd procent achter staan.  

Wat bieden wij aan?

Drijfverenanalyse Profile Dynamics®

De drijfverenanalyse van Profile Dynamics geeft inzicht in waar jouw kracht ligt en hoe je die zo goed mogelijk in kan zetten. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? 

Lees dan verder.

XOET Scan

De XOET Scan brengt in kaart wat voor jou een prettis leer- en prestatieklimaat is. De XOET scan gaat dieper in op de relatie tussen sporter en trainer en is wetenschappelijk onderbouwd. 

Lees hier meer. 

Mind5©

We maken gebruik van het Mind5 Optimal Leader traject. Dat is een praktijkgericht stress en energieprogramma dat is gebaseerd op verschillende wetenschappelijke disciplines. 

Lees dan verder.

Naast deze methodieken gaan we samen aan de slag met een aantal andere zaken. Zo hebben we veel aandacht voor paardenwelzijn, kijken we naar de match met je paard, je houding en zit, bit en zadel. Met ons coachingstraject krijg je een andere, waardevolle kijk op jezelf en op de paardensport.