Blog: De grote lessen uit mijn verleden

Vandaag sprak ik een ruiter en tevens hippisch ondernemer die een aantal jaren terug een workshop op mijn oude locatie verzorgde. Straks pakken we de samenwerking weer verder op, maar we stonden ook even stil bij de hobbels die je onderweg tegen komt en hoe je omgaat met tegenslag.
Als je mij vraagt of het me makkelijk af ging om te komen waar ik nu sta, dan antwoord ik nee. Als je mij vraagt of mijn verleden mij heeft gemaakt tot waar ik nu staan, dan zeg ik ja!
Een ongeluk met mijn paard waardoor ik mijn been op 5 plaatsen brak, een zware bevalling waar ik lang van moest herstellen en een auto-ongeluk waarbij ik frontaal door iemand ben aangereden. Een aantal flinke tegenslagen, lange periodes niet sporten en paardrijden. Vooral het auto-ongeluk richtte veel schade aan. Nek beschadigd, whiplash en PCS zorgden ervoor dat veel dingen niet meer als vanzelfsprekend gingen. Gewone dagelijkse dingen, lezen, verwerken van prikkels, alles ging net even anders en paardrijden lukte ook niet echt goed meer. Fysiek en mentaal afzien, zeg maar gerust.
Met het accepteren van de tegenslagen, een interdisciplinaire aanpak, stap voor stap weer dichterbij mijn stip op de horizon. Ze zeggen wel eens dat tegenslagen je veel leren en sterker maken… ik heb het ook zo ervaren. Met mijn innerlijke drive kwam ik elke keer sterker terug. Deze boodschap geef ik graag mee aan de mensen die ik begeleid. Veel ruiters krijgen te maken met tegenslagen, blijven er mee rond lopen, het houdt ze bezig als ze op hun paard zitten. Dit werkt door in je prestaties en ik geloof er ook in dat het niet goed is voor je paard. Al die spanning of afleiding. Ik help ruiters graag te ontdekken wat hun innerlijke kracht is, hoe ze weer optimaal kunnen presteren en successen kunnen ervaren. Jezelf persoonlijk blijven ontwikkelen en in balans op je paard stappen is daarbij super belangrijk én het allerleukste!
Als je een veerkrachtig persoon bent en een positieve mindset hebt kan je namelijk heel ver komen!