Over Salva


Salva Paardensport Coaching & Educatie is in het jaar 2000 opgericht als Stal Salva. De naam Salva komt voort uit de namen van de grootouders en ouders van Marian. Als eerste werd deze naam gebruikt bij de dravers van Marian haar opa en vader. Later is deze naam het voorvoegsel van de rijpaarden geworden. In 2000 begon Marian haar dressuur- en pensionstal in Slochteren. Na enkele jaren is zij zich meer gaan toeleggen op het geven van privélessen, clinics en activiteiten rondom kennisdeling en coaching.


Marian heeft meerdere paarden opgeleid en uitgebracht op subtop niveau. Met Salva’s Florianthe heeft zij Grand Prix dressuur gereden. Door het beoefenen van diverse disciplines in de paardensport: voltige, springen, mennen, buitenritten, eventing, meertallen en met name door plezier te hebben met pony’s/paarden is de basis gelegd voor een lange en leuke paardensportcarriere. Door geleidelijk aan meer focus te leggen op dressuur, goede begeleiding te zoeken en een steeds professioneler management ging het presteren op wedstrijden ook steeds meer vanzelf en succesvoller. Marian is zeer lange tijd actief geweest als jurylid in de breedtesport tot het Z2, zij heeft echter de voorkeur gegeven  aan de rol van coach en trainer.


Behalve haar passie voor de paardensport en haar werkzaamheden als trainer en coach heeft Marian veel ervaring in het onderwijs als docent, onderwijsadviseur en productmanager van Management & Organisatietrainingen van HanzePro, onderwijs voor professionals. Marian gediplomeerd coach en drijfverenconsultant van Profile Dynamics® voor organisaties. Vanuit deze rol fungeert Marian regelmatig als adviseur voor hippische ondernemers.

Marian is gediplomeerd KNHS Instructeur IV en beschikt over een internationaal trainerspaspoort. Om geaccrediteerd te blijven als dressuurtrainer en vooral vanuit de behoefte om zich te blijven ontwikkelen volgt Marian zeer regelmatig bijscholingen van o.a. de KNHS, NL Coach.

 

 

 

 

 

 


Copyright © All Rights Reserved