Over Salva

Veel Ervaring - Nieuwe focus

Salva Paardensport Coaching & Educatie geeft op dit moment trainingen in de nieuwe accommodatie Hippisch Centrum Proostmeer te Wagenborgen, maar is in het jaar 2000 officieel gestart in Slochteren als Stal Salva. 

Waar het speerpunt eerder meer lag op de pensionstal en het rijden zelf, richt Salva Paardensport zich nu op het coachen en opleiden van ruiters, trainers en ondernemers. De jarenlange ervaring in de paardensport, het onderwijs en coaching wordt gekoppeld aan nieuwe kennis en inzichten om paardensporters verder op weg te helpen. We helpen jou om je eigen optimale prestatie waar te maken. Ben je er klaar voor?

IMG_3752

Over Marian

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 7 jaar was, mijn eerste pony was Frisian Forest April Flower. Op de manege in Appingedam heb ik heel wat uurtjes doorgebracht. Het was een superleuke tijd. Ik was wel echt een ‘pennymeisje’. Met mijn pony’s reed ik ook wel wedstrijden, maar het rijden werd pas serieuzer toen ik de overstap naar de paarden maakte. Ik was toen 15 jaar. 

Naast school reed ik 5 paarden in de dressuur, het springen en eventing. De paarden maakte ik zelf zadelmak, ik reed veel ‘probleempaarden’, goede paarden die een sportpredikaat moesten halen en paarden die iemand anders niet goed genoeg vond. Meestal reed ik tot klasse M/Z dressuur, L/M springen, daarna gingen de paarden weer weg. Ik heb er veel van geleerd. Kijken naar wat een paard wel kan, geduld hebben met paarden, problemen oplossen, doorzetten. Vallen en weer opstaan. Helaas dacht ik ook dat dit mijn eindniveau was, dit maakte weer dat dacht dat anderen beter konden rijden en eigenlijk werd ik steeds nerveuzer in de ring. Of eigenlijk al bij het inrijden. Dit stond mijn prestaties en vooral mijn  gevoel van zelfvertrouwen flink in de weg. 

Op een gegeven moment besloot ik dat het anders moest. Dit was niet een eenvoudige stap.. de confrontatie met jezelf opzoeken. Ik merkte dat ik milder was voor mijn paarden dan voor mezelf. Ik moest alles maar zo even kunnen, terwijl ik met mijn paarden juist wel de tijd nam om ze meer te leren. Deze eyeopener hielp me een stap vooruit. Ik ging me verder ontwikkelen in de paardensport en volgde een opleiding op het gebied van educatie en coaching. Deze combinatie werkte voor mij erg goed. Het heeft er voor gezorgd dat ik Grand Prix ben geworden, mijn trainingen zo gaan als ik het wil en het hielp me ook bij het herstellen van mijn auto-ongeluk.  Ik heb een ‘frisse blik’ op de paardensport gehouden en veel kennis en ervaring opgedaan in sport, coaching, opleiden en ondernemerschap. Het helpt mij om ruiters, trainers en ondernemers goed te begeleiden van probleem naar oplossing. 

Wil je meer weten? Dat kan natuurlijk. Ik ben ook benieuwd naar jouw verhaal en maak graag kennis met je.

Waar komt de naam Salva vandaan?

 

De naam Salva bestaat al sinds 1978.  Deze naam komt voort uit de namen van de grootouders en ouders van oprichtster Marian en werd voor het eerst gebruikt als stalnaam in de draf- en rensport. Sindsdien wordt de toevoeging ‘Salva’ gebruikt in de fokkerij en wedstrijdsport. In 2000 is Salva Paardensport Coaching & Educatie ingeschreven bij de KvK.

Ervaring

Marian is gediplomeerd KNHS Instructeur IV. Ze heeft een internationaal trainerspaspoort. Vanuit de behoefte om zichzelf te blijven ontwikkelen en om geaccrediteerd te blijven als dressuurtrainer, volgt Marian regelmatig bijscholingen van onder andere de KNHS en NL Coach en Topopleiders in de sport.

Marian heeft kennis- en educatiemanagement gestudeerd en is naast haar onderwijskundige werkzaamheden voor het HBO, werkzaam als coach topsportvaardigheden.  

Het team

Mijn paarden

Op dit moment ben ik zelf niet actief in de wedstrijdsport. Annet Veen brengt mijn paard Salva’s Li-van-do de Peru uit in de Z2-dressuur. Lieke Boonstra rijdt met Salva’s Wendeline in de ZZ-licht dressuur.

Samen met mijn vader het Hippisch Centrum Proostmeer hebben we de paarden Salva’s It’s Karla HCP met haar merrie veulen Ruby Salva HCP (v. Big Star’s Boy KB Z), Salva’s Francis HCP en haar hengstveulen Rubin Salva HCP (v. Toto’s Design US)  en Salva’s Annabel HCP.

Volgend jaar verwachten we veulens van Le Kannan, Nick Wimphoff en Incognito

De veulens van Salva Paardensport zien we nog regelmatig terug in de dressuur- en springsport.