Mijn naam is Annet Veen. Al zolang ik me kan herinneren heb ik een grote liefde voor paarden gehad en zodra het mocht ben ik ook begonnen met lessen. Zoals bij zoveel is bij mij het paardenvirus nooit meer weggegaan.

In 2010 heb ik Marian Staal leren kennen via haar vader Chris Staal. Vanaf dat moment was ik dagelijks op stal Salva te vinden en heb hier ontzettend veel mogen leren. Voor stal Salva heb ik meerdere paarden uitgebracht tot en met Z2 niveau, daarnaast heb ik ook veel geleerd op andere stallen in Nederland en Amerika. Met mijn eigen paard Don Umbro kom ik momenteel uit in de Intermediaire 1 en zijn we ons aan het focussen op de zware tour. Daarnaast ben ik met mijn merrie Isola Borella Salva een eigen fokkerij aan het opzetten. Training volg ik op dit moment bij All About Dressage en bij Marian. Naast dat ik ontzettend veel plezier heb ik het opleiden en uitbrengen van paarden, vind ik het erg leuk om ruiters te helpen het beste uit zichzelf en hun paard te halen. Daarom heb ik in 2018 mijn instructeursdiploma ORUN 4 gehaald.

In 2015 ben ik afgestudeerd in bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb ik de master in Sport Science behaald. Ook tijdens mijn studie bleef mijn passie voor paarden de boventoon voeren. Elk college wat ik had zag ik kansen om deze kennis toe te passen in de paardensport. De kennis van het functioneren van het bewegingsapparaat, (inspannings)fysiologie, het onderzoeken en analyseren van beweging en daaruit conclusies kunnen maken wou ik ontzettend graag toepassen in de paardensport. Tijdens mijn afstuderen heb ik daarom zelfstandig een onderzoek naar de samenwerking tussen ruiter en paard uitgevoerd. Ik heb door middel van videoanalyse en een zelf gemaakt markermodel de bewegingen van paard en ruiter gemeten en hierbij gekeken hoe de synchronisatie tussen ruiter en paard verliep.

Ik vind het erg leuk om aan te sluiten bij Salva Paardensport en samen te werken met Marian op het gebied van training en instructie. Vooral omdat ik er in geloof dat ieder individu zich kan verbeteren, ongeacht welk doel je met je paard wil behalen. Het belangrijkste blijft het plezier voor zowel paard en ruiter